2009-09-24

Sen en tid till baka - Melissa Horn

Ok... nu ska jag väll börja skriva på riktigt nu när jag faktiskt har till gång till inter nett på både jobbet och hemma.

Jag har ju jobbat nu i en månad ungefär. Och det har ju hänt en hel del. Det roligaste var nog kampanjturnén i Blekinge och Kronoberg. Vi besökte olika skollor och sprang i trappor och delade material. Men fram för allt får man en bra bild av hur Sverige faktiskt ser ut anno 2009. Det var nästan en chock att komma till Olofström. 1000 människor har förlorat jobbet bara det senaste året i sviterna av krisen. Typ hälften av alla lägenheter stod tomma och hela stan hade en spöklik känsla över sig. Det behövs verkligen stora satsningar på att skapa både Jobb och framtidstro i Sverige. Fredrik lyfte en intressant idé om att lägga en filial till Lunds universitet i Olofström. det skulle kunna vara ett sätt att lyfta upp den typen av kommuner som är så känsliga för hur konjunkturen för ett enskilt företag (i det här fallet Volvo) ser ut. Vi måste satsa även på bruksorterna om vi inte vill hamna i en ännu värre situation där det inte finns några jobb i glesbygden och ingen stans att bo i Städerna.

Annars har jag flyttat till Falun och Dalarna. Stan är lite som att bo i en dålig svensk film om tonårsångest men den har sin charm. Även om det här länet har otroliga problem med nazister särskilt i Borlänge. Bara för ett par dagar sedan blev en polare till Daniel (Distriktsordföranden för Ung Vänster Dalarna) skuren i halsen av en nasse. Vi har börjat planera en antirasistisk konsert den 9 november som vi hoppas ska bli ett start skott för en antirasistisk samling i Dalarna för vi måste på något sätt tackla dom här organisationerna, det är liksom inte rimligt att vi ska behöva flytta vår lokal från Borlänge och lägga ut tusentals kronor på säkerhet för att vi blir hotade så fort vi kommer dit. Nazismen i Sverige är ett hot mot såväl enskilda individer som demokratin i stort. För när människor inte våga engagera sig politiskt i rädsla för sin egen säkerhet då måste samhället gripa in och göra allt det kan för att demokratin ska fungera.

Dagens citat:
Demokrati kanske är som kärlek - när vi tar den för given så dör den. Eller kanske är demokratin som en stol i ett arbetsrum för riksdagsledamöter. Om man ser den som en självklarhet så har den genast förlorat allt annat värde än att härbärgera en bakdel.
 - Gustav Fridolin

Dagens Låt:
Som jag hade dig förut
- Melissa Horn & Lars Winnerbäck

1 kommentar: