2010-02-25

Glory Days To Come

Ok, så nu börjar vi om igen
Nu har jag gett mig fan på att jag också ska bli en sådan där socialmedia nörd.

Så dagens inlägg blir lite framåtblickar mot valrörelsen och ett par kvalificerade gissningar om hur den kommer att gestalta sig.


Ung Vänster är som vanlig först ute med sitt valmaterial och valplatform vi kommer fokusera på fyra frågor Arbete, Bostad, Utbildning och Integritet. Vi gör det efter som vi är den första generationen i modärn tid som har sämre förutsättningar till ett bra liv en vad våra föräldrar hadde. Och utifrån att vi ser att samhället har förändrats de senaste åren, inte bara under alliansregeringen utan även tidigare. Däremot har den process som inneburit, ständiga nerdskärningar, skattesänkningar och privatiseringar snabbats på något otroligt de senaste tre och ett halvt åren. Arbete, Bostad, Utbildning och Integritet är frågor där det är extra tydligt och som är centrala för att vända utvecklingen. En röd-grön regering kan inte bara nöja sig med att vara lite mindre dålig en Alliansen dem måste vara progressiv och ha som mål att vända utvecklingen på riktigt.

Det var lite kort om vår ingång i valrörelsen nu till hur jag tror det kommer se ut.
Jag är tämligen övertygad om att den här valrörelsen kommer bestå av om möjligt ännu mer floskler, personangrepp och pajkastning en tidigare, åtminstone från ungdomsförbundens sida. Det känns lite som att SSU kommer köra på en "det-var-bättre-för" retorik och MUF kommer kontra med att det var det minsan inte alls det och enda anledningen till att det inte är perfekt nu är pga LAS och finanskrisen, och funkar inte det kommer dom typ att säga; men om ni vinner valet då blir Lars Ohly minister och han är kommunist och kommunism är Sovjet så då blir Sverige som Sovjet.

Däremot tror jag ärligt talat  att vi kommer kunna skita ganska mycket i dom och köra på våra grejer och dom kommer falla lite på eget grepp. Jobbigare kommer nog CUF bli dom kommer nog faktiskt lyfta egna förslag som att skrota turordningsreglerna i LAS, ungdomslöner, "individuella kollektivavtal" och om dom får hållas tillräckligt länge att legalisera prostitution. Där kommer nog också debatten i stort hamna mellan CUF:s galna nyliberalism och våra förslag om ökad trygghet på arbetsmarknaden, nya billiga bostäder, stopp för vinstslöseriet i skolan och rätten att slippa bli övervakad. Sedan blir det nog i mångt och mycket för dom andra att anpassa sig. Sedan får vi väll se hur mycket miljö man får snacka jag hoppas på att det blir en del för annars lär nog Mp ta alldeles för mycket gratispoäng.


Fast sedan är ju trots allt debatten med de övriga ungdomsförbunden en relativt liten del av valrörelsen (och det är ju bra att man har en Distriktsordförande som tycker det är as kul att debattera, så jag slipper). Det är också tusen gånger mer givande när man liksom ser hur ljuset går upp hos en tjej när man beskriver vardagsrädsla och sätter ord på vad hon känner eller när man förklarar för en kille i nian hur klass samhället fungerar och man får till svar; så det är därför min familj inte har råd att åka utomlands. Att få vara ute ock snacka med folk på skolor, festivaler eller på stan är det som lugnt är roligast och det är där jag tror vi vinner valet. Får man bara en chans att förklara varför man borde satsa på offentliga investeringar är det inte många som säger emot.

Så nu ska vi sabba festen för ung högern och slänga ut alliansen från rosenbad. För vi förtjänar bättre en den här jävla skit politiken!

2 kommentarer:

  1. Meh! gillar inte du debattera? Jag har förståt att du e lite bra på de och borde visst dra ut!

    Best regards your whiskybuddy.

    SvaraRadera
  2. nja det är lite kul men det är inte så jävla givande. Dessutom är jag nog sämre på det idag en för ett par år sedan. Har liksom vant mig vid att få tid att förklara saker. Debatter är för mycket Retorik och för lite innehål för min smak

    SvaraRadera