2012-02-13

Here we go again, Ekeroth och Massinvandringen 2

Nu har Kent Ekeroth tillsammans med Björn Söder dragit till med massinvandrings kortet i genn. Denna gång i en debatt artikel på SVT Debatt. Artikeln är ett svar på Asylgrupperna i Lund och handlar om att SD vill göra det olagligt att gömma flyktingar (och om Asylgruppens påstådda eller faktiska kontakter med den utomparlamentariska vänstern. Vilket jag inte har någon aning om stämmer eller inte så jag kommer inte kommentera det vidare)  Först bara några ord om Asyl och flyktingpolitik det innan det blir mer sifferexercis.

I artikeln skriver Ekeroth och Söder.
"Att överhuvudtaget använda begrepp som ”gömda flyktingar” eller ”papperslösa flyktingar” är att fara med osanning. Flyktingar behöver inte gömma sig i Sverige eftersom den som söker asyl och har flyktingskäl alltid får uppehållstillstånd. Sverige beviljar inte bara uppehållstillstånd åt kvot- och konventionsflyktingar utan har en vid och liberal tolkning av flyktingbegreppet, vilket gör att även personer som anses ha skyddsbehov eller uppfylla kraven för ”synnerligen ömmande omständigheter” får stanna."
Att hålla sig gömd i Sverige är en fruktansvärd upplevelse. Man har inte alltid rätt till sjukvård, man kan inte ta ett jobb om man inte jobbar svart och ens barn tvingas från skollan efter som polisen ofta följer efter barnen från skolan för att hitta föräldrarna. Papperslösa utnyttjas hänsynslöst på arbetsmarknaden efter som chefen alltid kan hota med att gå till polisen. Det är en situation som till och med i vissa fall driver barn till att bli apatiska. Kort sagt den som utsätter sig för den situationen måste väll ändå rimligen förutsätta att alternativet är värre?  

Ekeroth och Söder skriver vidare att Sverige har "Europas mest liberala asyllagar" om det stämmer blir jag på allvar mörkrädd. Sverige är det land i värden som blivit prickat flest gånger för att vi avisar till tortyr.(Här finns alla beslut från FN:s kommitté mot tortyr)  Vi utvisar kristna Irakier tillbaks till Irak trots att vi vet att det pågår omfattande förföljelser mot kristna i Irak. Och vi utvisar människor tillbaks till konflikt områden i Afganistan.

Så till siffrorna de båda riksdagsledamöterna använder
"Av alla 93 134 beviljade uppehållstillstånd förra året utgjordes endast fem procent (4 766) av kvot- och konventionsflyktingar. Sverige har dessutom slagitrekord i invandring varje år sedan 2006 med undantag för förra året då det var en aning lägre men ändå nästan 100 000 personer, vilket gör Sverige till det land med högsta invandring i I-världen sett till vårt lands befolkning (undantaget de utsatta smånationerna Cypern och Malta)."
93 134 beviljade uppehållstillstånd.... Det låter ju som om det vore jävligt mycket. Men vilka är det som får uppehållstillstånd? tycker SD verkligen att vi har ett problem med för många ryssar som är på besök? Dom räknas nämligen in i listan efter som de behöver visum. Är det ett problem med amerikaner som jobbar på ABB? eller är mina kusiner som är adopterade från Kina ett problem? Dom ingår nämligen också i statistiken. Senast i går publicerade jag hur statistiken såg ut för 2010 men vi kör den en gång till, det har inte skett några stora förändringar mellan 2010 och 2011
Bilden är tagen från Henrik Johansson på IF Metall, Statistiken kommer från Migrationsverket

Kort sagt Sverige tar emot ca 15 000 flyktingar och anhöriga till flyktingar per år. Det är inte extremt mycket, flykting och asylpolitik handlar dessutom ytterst om en sak, nämligen att rädda liv. Människor lämnar inte sina hem, sitt land och sina släktingar för att det är kul. Folk flyr för att dom måste. Sverige behöver en mer generös flyktingpolitik inte mindre!

Ps. Läs http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/inte-anstandigt-att-fortsatta-diskriminera_6838875.svd  Flera av Ungdomsförbunden skriver om papperslösas rätt till vård.  

5 kommentarer:

 1. Man kan ju dock tycka att det är en typiskt borgerlig politik att ta emot så liten andel flyktingar och "prioritera" olika former av arbetskraftsinvandring. En rätt stor del av denna består ju också av folk som används i låglönesektorerna, och även för att utvidga låglönesektorerna till t.ex. bygg, lager och industri. Det har intensifierats senaste året/n med den anti-fackliga regeringen vi har. LO gjorde nån koll, och i samtliga undersökta fall hade de som anlitat utländsk arbetskraft på LO-området angivit felaktiga uppgifter.

  SvaraRadera
 2. Sant jag är principiellt emot arbetskraftsinvandring på det sätt som den är utformad idag. Helst skulle jag se en fri invandring där människor kunde röra sig fritt över gränserna. Problemet med arbetskraftsinvandringen är framförallt att vi ska bestämma vilka som får komma hit och inte efter vad som är bra för oss/våra företag och inte vad som är humant. Det är min kritik snarare en att det leder till lönndumpning i Sverige. Ut över det är det självklart att alla som jobbar i Sverige ska jobba för svenska löner och villkor.

  SvaraRadera
 3. Arbetskraftinvandring fungerar nästan alltid som komplement till den inhemska arbetskraften - accepterat faktum inom nationalekonomin. Om vi hade bättre arbetsvillkor för högavlönade så skulle självklart fler högavlönade komma hit, det problemet ligger ju i arbetsmarknadsregleringar och skattenivåer mer än vad det ligger i migrationspolicies.

  Håller f.ö med om att man borde öppna upp för friare invandring. Dock svårt med motstånd från M och S (rätta mig om jag har fel på det sista).

  SvaraRadera
 4. Allt du skriver är fel. Vi har visst Världens mest liberala asyllagar, att vi tar emot flest flyktingar i världen i förhållande till vår befolkning bevisar ju det eller?

  Sedan så försöker du få det att verka som om det är ryssar och amerikaner som kommer till Sverige vilket är helt fel, minst 90% är lyckosökare som inte har något etniskt ursprung i västvärlden/asien. Du inser att väldigt många som kommer från inom EU egentligen är från afrika/mellanöstern? Dom har ofta befunnit sig i flera länder i EU innan dom kommer till Sverige.


  Flyktingar till Sverige: 100 000
  Flyktingar till Japan: 0

  Utveckling i Sverige: alla typ av brott ökar extremt snabbt, skolresultaten rasar, arbetslösheten ökar och etniska motsättningar ökar.
  Utveckling i Japan: Väldigt positiv, brott ökar ej, konstant höga resultat inom utbildning etc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera