2012-05-27

ESC, #minidentitet och en mer en vanligt korkad Björn Söder

Ok, Jag är inget slagger fan och ärligt talat tycker jag att fel låt van "Euforia" kommer i och för sig vara en bättre sommar plåga en dom flesta men ska jag vara ärlig var Danmark bäst som vanligt. Men vist blir man glad över att Sverige vann. Lite sådär tävlings nationalist får man nog erkänna att man är, EM i sommar lär om inte annat bevisa det :D.

Men samtidigt som man gläds med Loreen och hela slagger Sverige lämnar efter snacket (fram för allt på Twitter) en bitter eftersmak. Inte bara dom rent rasistiska och obota korkade kommentarerna som Björn Söders unkna uttalande på Facebook.
Utan även en del kommentarer från väldigt välmenande personer som lyfter upp Loreens bakgrund som något positivt. Men ärligt gör hennes etnicitet henne till en bättre artist?  eller för att citera Foujan

Vi bär alla på olika identiteter som är olika viktiga vid olika till fällen. När jag tittar på Eurovison Song Contest är en av dom mest dominanta helt klart Svensk (ok, mitt lilla ironiska popsnöre som måste dissa allt är väl minst lika dominerande) Låt Loreen få vara det också utan att behöva vara "blaten" med hela svenska folket. Hon är precis lika mycket svensk som jag alldeles oavsett vad hon bär på för andra identiteter.

Så låt Loreen vara Loreen, ge henne rätten att bestämma över vilka identiteter hon vill skapa och förmedla. Att vara ESC vinnare lär säkert vara en av dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar