2014-10-03

Kommer ni hålla vad ni lovat? S & Mp

I dag presenterar Löfven sin regering. Kommer S och Mp hålla vad de lovat? Eller är det makten framförallt som gäller.
Bild hämtad från http://carolineszyber.se
S och Mp dumpad V det första de gjorde efter att valresultatet var inne. Nu är det också så gått som klart att det blir rödgrönblått i såväl Östergötlands läns landsting som i Linköpings kommun. Det är tydligt att sossarna sätter maktspelet framför möjlighet att föra en politik för verklig förändring. Att S gör det är väll ingen nyhet, dom har trots allt varit svenska mästare i den grenen under nästan hela 1900-talet. Men att Mp som för mig alltid varit ett parti med höga ideal, som alltid satt politiken framför makten, gör det är beklämmande. För vad händer egentligen när att partier grötar ihop sig i mitten. Det är i det politiska landskapet som missnöje, politikerförakt och rasism frodas.

Nog för att jag själv inte är en anhängare av exempelvis medborgarlön men det är viktigt för politiken i stort att politiska partier och rörelser vågar ställa visionära krav. Krav som vågar utmana politiska paradigm som exempelvis iden om ständig tillväxt. Mp som grön självständig röst behövs, därför är det beklagligt att de i sin iver efter ministerposter kompromissar bort sig själva och då har de inte ens börjat förhandla med borgare än. 

Frågan är också hur S och Mp i kommunen och landstinget ska kunna genomföra sina val löften tillsammans med borgerliga partier? Både S och Mp gick till val på att återkommunalisera äldreomsorg i kommun. Hur ska dom få med Rebeca Gabrielsson, Fp, på det? Hon som tydligast av alla i den lokala valrörelsen försvarat vinstutaget i välfärden. 

Nu är det upp till bevis, kommer ni hålla vad ni lovat eller är platserna i kommunalrådskoridåren det ni ogemytliges vill åt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar