2015-01-09

Ofentlighet och sekretess - Bland julgranar och poliser

Första blogginlägget på ett tag. Jag är tillbaka i skolan, även om jag just nu sitter i en buss påväg mot Stockholm, vårterminen börjar med en rejäl omgång ofentlighet och sekretess. En kan väll säga att det är hyfsat viktigt att ha koll på om en vill vara journalist. Själv har jag än så länge luskat fram att Peter Wallenberg Sr. bland annat äger 6 bilar var av två är gråa Saab 9-5 och att han har en årsinkomst på nätta 19 miljoner kronor. Det var bara ringa Skatteverket och Transportstyrelsen och fråga. 

Just nu jobbar jag på en artikel om återvinning av julgranar. Inte värdens näst kontroversiella grej men jag har fått begära ut information från ett kommunalägt bolag, vilket jag har lärt mig ingår i det utvidgade myndighetsbegrepet. Annars var vi hoss polisen idag och ficka en dragning om vilka anmälningar som kommit in de senaste 24 timmarna. Två presstalesmen höll också ett föredrag om polisens mediearbete och vart vi ska vända oss om vi vill ha information. Det blev också en diskussion om sekretess och varför polisen väljer att lämna ut uppgifter eller inte. 

Vi fick också skriva notiser på den dragning polisn höll här är den jag skrev.

20-åring Körde stulen moped drogpåverkad. 
Onsdagen den 7 januari omhändertogs en man i 20års åldern misstänkt för mopedstöld och olovligkörning. Mannen ska enligt uppgift varit narkotikapåverkad vid tillfället. Omhändertagandet ska enligt polisen ha skett vid en kontroll på Linköpingsvägen i Motala vid elvatiden på förmiddagen. 20-åringen är också misstänkt för ringa narkotikabrott, vilket han erkänt. Ingen anmälan om drograttfylla har ännu upprättats. Han är känd av polisen sedan tidigare.

Allt gott så låvade jag att försöka uppdatera den här bloggen lite oftare. 

En sak till, jag har äntligen fixat en bra kamera så det kommer förhoppningsvis lite mer och bättre bilder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar